OK
شرکت دانش بنیان اِوارپلاست
جوش اتومات لپ و اورلپ

- جوش اتومات با دستگاه جوش اتوماتیک اوارپلاست مدل SMT WEDGE
فرآیند جوش را می توان با استفاده از ماشین آلات اتومات جوش اوارپلاست نیز انجام داد. بطور کلی کاربرد اینگونه ماشین آلات در مواردیست که حجم جوشکاری بسیار زیاد و فرآیند باید پیوسته و یکنواخت اجرا شود که می توان با توجه به قابلیتهای دستگاه با تنظیم پارامترهای جوش، دستگاه را راه اندازی نمود. بطورکلی ماشین آلات جوش اتوماتیک براساس نحوه تأمین گرما مورد نیاز جوش به دو دسته تقسیم می شود: ماشین جوش اتومات با گوه داغ (Automatic hot wedge welding machine) و یا ماشین جوش اتومات هوای گرم (Automatic hot air welding machine)

۲-۱ ماشین جوش اتومات با گوه داغ (Automatic wedge welding)
یکی از کاربردهای اصلی جوش لپ و اورلپ ورق های ترموپلاستیک با استقاده از ماشین جوش اتومات گوه داغ اوارپلاست مدل SMT در صنعت ساختمان می باشد. از این روش به منظور لاینینگ و ایزولاسیون دیواره تونلهای مترو، گالری سدها، لندفیلدها، لاگونهای آب و فاضلاب، کانالها و لوله های بتنی انتقال فاضلاب (لوله های بتنی مسلح) ، ساخت مخازن فلکسیبل جهت نگهداری، ذخیره و انتقال مایعات، ساخت مخازن پلیمری جهت نگهداری و ذخیره آب در مزارع کشاورزی، جهت ساخت دریاچه، حوضچه و استخر های مصنوعی-تفریحی و همچنین حوضچه و استخرهای پرورش و نگهداری ماهی و ….

جوشکاری گوه داغ، نوع خاصی از جوشکاری با ابزار هوای گرم می باشد که به عنوان گوه یا تیغه گرم(Hot wedge) یا کفش گرم (Hot shoe) نیز شناخته می شوند. از این تگنیک در جوشکاری ورقهای ژئوممبران با چگالی بالا  (HPDPE Geomembrane) به روش اورلپ استفاده می شود. بطورکلی انواع اتصال در جوشکاری اورلپ با استفاده از جوش گوه گرم به دو دسته تقسیم می شود: اتصال جوشی بدون تست کانال  و اتصال جوشی با تست کانال بطوریکه نواحی درز جوش در اطراف کانال تست قرار می گیرند. هدف از ایجاد این کانال، تست مقاوت درز جوش سطوح دو ورق بهم می باشد که برای اینکار پس از پایان یافتن فرآنید جوش، یه طرف کانال رو مسدود کرده و فشار سنج در آن قرار میدهیم و از طرف دیگر هوای فشرده وارد کانال می شود که با کنترل میزان فشار می توان از کیفیت درز جوش ایجاد شده و عدم نشتی آن اطمینان حاصل پبدا کرد.
روش گوه گرم شامل یک قطعه فلزی مقاوم در برابر حرارت الکتریکی به شکل گوه است که بین دو ورق قرار گرفته و حرکت می کند تا آنها رو بروی هم جوش دهد. همچنین  گوه و ورق گرم شده تحت تأثیر فشار ناشی از غلطکهای روی گوه باعث تقویت اتصال هرچه بیشتر ورق ها و ایجاد درز جوش می شوند.  در این فرآیند:
۱- ابتدا درجه حرارت مورد نیاز جوش کاری و سرعت گوه براساس نوع ورق و ضخامت آن تنظیم می گردد. (بطور معمول درجه حرارت مورد نیاز گوه، با توجه به دمای محیط و ضخامت ورق، برای جوش ورقهای ژئوممبران HDPE از ۲۲۰ تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد و سرعت حرکت آن معمولاً در بازه ۰.۷ تا ۴ متر در دقیقه می باشند. باید توجه داشت هرچه ورق ضخیم تر باشد، سرعت جوش کندتر می شود.)
۲- پس از اینکه گوه به میزان مورد نیاز گرم شد،  بر اساس میزان عرض جوشکاری مورد نظر (از ۱ تا ۳ سانتیمتر) ‌یک ورق در زیر گوه و ورق دیگر برروی آن در زیر غلتکهای فشار قرار می گیرند.
۳- میزان فشار مورد نیاز برروی ورقها نیز توسط اهرم روی غلتکها، پس از لاک کردن فک غلتکها صورت می گیرد.
۴-حتما مطمئن شوید که سطح ورق ها کاملا تمیز و عاری از هرگونه گرد، غبار و یا چربی باشند.
۵- پس از تنظیم کلیه پارامترها، گوه توسط اهرمش به زیر ورقها و محل جوش رانده می شود و با لاک کردن فک غلتکها فشار ایجاد شده، سبب می شد ورقها با همدیگر جفت و درگیر شده تا ماشین جوش حرکت کند تا فرآیند جوش صورت گیرد.
لازم بذکرست اپراتور ماشین در هر لحظه از فرآیند می تواند فشار، سرعت و درجه حرارت گوه را با توجه به شرایط محیطی نیز تغییر دهد تا به کیفیت جوش مطلوب دست پیدا کند.(معمولا پس از تنظیمات اولیه، در ابتدای مسیر در حین فرآیند جوش نیز پارامتر توسط اپراتور کنترل می شود). همانند دیگر فرایندهای جوش، سه پارامتر اصلی در جوشکاری با گوه گرم نیز درجه حرارت گوه، فشار و سرعت حرکت آن می باشد. اگر دمای محیط پایین باشد، و ورق ژئوممبران سفت تر است، درجه حرارت گوه باید بیشتر و سرعت جوش باید کم باشد و بر عکس با افزایش درجه حرارت محیط ، ورقها نرمترند و آمادگی جوش پذیری بیشتری دارند لذا درجه حرارتی کمتر و نیاز به افزایش سرعت جوش دارد. توصیه می شود فرآیند جوشکاری در شرایط مساعد جوی‌ انجام گیرد زیرا بعنوان مثال در شرایط بادی، به وزش باد خود عامل خنک کننده گوه بوده و همچنین با ایجاد گرد و غبار همواره سطح ورقها بویژه محل جوش دچار آلودگی احتمالی می شود که تأثیر بسزایی در کیفیت جوش دارد.

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید


1399/03/24
Bookmark and Share شماره مقاله :1024 تعداد بازديد :2352
جوش اتومات لپ و اورلپ

درج نظرات مقاله

نويسنده
نظر